Naše knihy

Váš e-mail *


Ediční plán na jaro a léto 2019

Labužníkův lexikon

Úvod » Hobby » Labužníkův lexikon

Vladimír Poštulka, Labužníkův lexikon

Vladimír Poštulka
Labužníkův lexikon

V eshopu jsme titul vyprodali, ale zkuste vaše oblíbené knihkupectví

Kniha “Labužníkův lexikon” je abecedně řazený obrázkový slovník pro ty, kteří se nechtějí omezit pouze na znalost domácí české kuchyně. Najdou zde téměř 5 000 názvů gastronomických specialit a tradičních národních pokrmů ze zemí, kterou jsou nositeli kulinářské slávy už po celá staletí (Itálie, Francie, Španělsko, Německo, Řecko, Anglie atd.), ale najdou zde také typické pokrmy z exotických částí světa. Některé názvy pokrmů jsou provázeny stručným popisem přípravy. Lexikon obsahuje také slova, názvy a výrazy, které labužníkovi pomáhají v cizině nakupovat či objedávat si jídlo v restauraci.
 
Datum vydání: 11.11.2004
Formát: 170x240
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
ISBN: 80-7185-629-0
Vladimír Poštulka
Vladimír Poštulka (1943), absolvent FAMU (dramaturgie a scénáristika). Kromě scénářů (Evžen mezi námi, Všechno nebo nic) byly jeho hlavním oborem texty k písním (Nechoď do kláštera, Veď mě dál, cesto má, Sladké mámení, Nedělní ráno, Táňo nashledanou a mnoho dalších). Po roce 1990 stál u zrodu časopisů Story a Xantypa, byl šéfredaktorem časopisu Labužník. Byl také několik let předsedou Rady Českého rozhlasu. Kulinářství se stalo jeho novou hlavní profesí, na rozhlasové stanici Praha vysílal každý týden pořad Labužníkův lexikon a nyní má každý týden pravidelnou rubriku v časopisu Instinkt. Je autorem několika knih na toto téma (např. 100 nejslavnějších receptů světa)

Nenalezli jste potřebné informace? Zeptejte se nás!


Jméno

Heslo

Zapomněli jste Vaše jméno a heslo?

Tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.