Naše knihy

Váš e-mail *

SLEVY 50 - 90%

Úvod » SLEVY 50 - 90%
Strana z 4, řazeno dle Seřadit vzestupně (A - Z)Seřadit sestupně (Z - A)

Max Frisch, Třetí deník [Detail produktu]

Akce!

 30 Kč

Třetí deník

Skici

Max Frisch

V září 2009 byl v německém tisku oznámen senzační nález neznámého díla slavného švýcarského autora Maxe Frische. Jedná se o text namluvený Frischem na diktafon a následně přepsaný jeho sekretářkou (184 str.) Koncepty ke třetímu deníku vznikaly od jara 1982 v New Yorku, kde MF v té době žil se svou o mnoho mladší americkou družkou ( Lynn z jeho povídky Montauk). Příležitostné zápisky osobního charakteru i delší reflexivní pasáže se vyznačují typickým rukopisem jeho předchozích světoznámých deníků.

Philippe Claudel, Vnučka pana Linha [Detail produktu]

Akce!

 40 Kč

Vnučka pana Linha

Philippe Claudel

Pan Linh opouští svoji vlast, zmítanou válečným konfliktem, a s hrstkou osobních věcí a malou vnučkou v náručí se vydává do Evropy, aby dívence, jež přišla o oba rodiče, nalezl nový domov a novou budoucnost. Teprve po několika dnech se v novém městě, jež ho děsí svým chladem a cizotou, odváží z ubytovny na ulici. Při jedné z procházek pak pozná pana Barka, osamělého vdovce, s nímž navzdory jazykové bariéře naváže přátelství. Poté co uprchlíky přestěhují do "Zámku", který jeho obyvatelům není dovoleno opouštět, odhodlá se Linh i s vnučkou k útěku, aby se mohl opět s Barkem setkat… Podobně jako v Claudelově předchozím úspěšném románu Šedé duše, i do příběhu Vnučky pana Linha proniká zpovzdálí válečná vřava, dotvářející neklidnou atmosféru románu. Autorovo podmanivé vyprávění v dramatu lidských radostí i tragédií tentokrát výrazněji akcentuje především motivy lásky a přátelství, znovu však upoutá i Claudelovou nepřehlédnutelnou stylistickou bravurou.

Jiří Wilhelm, Výkrmná dieta profesora Wilhelma [Detail produktu]

Akce!

 30 Kč

Výkrmná dieta profesora Wilhelma

Praktická rukověť alternativní výživy (Surrealistická kuchařka)

Jiří Wilhelm

Tato kuchařka spočívá na nejnovějších vědeckých poznatcích a současně se opírá o historické prameny. Její hlavní myšlenkou je, že jenom dieta výživná může být také zdravá. Jde o zásadní pokus rehabilitovat klasické přístupy české kuchyně ve světle moderní vědy. Zároveň se také inkorporují nejlepší myšlenky světových kuchyní a odhalují se jejich souvislosti. Zdůrazňuje se, že kuchařství je věda a rovněž umění, které má nejblíže k surrealismu. Po obsahové stránce prezentuje filozofii zcela nového dietního systému, důležité komentáře k předkládaným receptům, a recepty jak vlastní, tak přejaté. Obsahuje sto receptů na zdraví a životní spokojenost.

Josip Kleczek, Život se Sluncem a ve vesmíru [Detail produktu]

Akce!

 50 Kč

Život se Sluncem a ve vesmíru

Nová věda – bioastronomie

Josip Kleczek

Energie - a zvláště energie sluneční, ať už přímá (záření) či nepřímá (biomasa, vítr, teplo oceánů, vlny apod.) nebo fosilní (uhlí, ropa, zemní plyn) - rozhoduje o našem životě individuálním i společenském. Nejen život náš, ale i celé biosféry je na ní naprosto závislý. O tom, jak se ze Slunce uvolňuje energie, jak se přenáší z jeho jádra až na Zemi, jak sluneční energie utváří životní prostředí a udržuje život celé biosféry a jak se jeho energie mění v energii tepelnou, chemickou, elektrickou a mechanickou, vypráví tato kniha. Život na Zemi s hvězdou Sluncem je zároveň jen nepatrným článkem vývoje vesmíru. Planetárních soustav kolem hvězd slunečního typu jsou jen v Mléčné dráze miliardy. A protože všude ve vesmíru vládnou stejné zákony, mohl život vzniknout i na planetách u jiných hvězd. Na všechny tyto otázky hledá odpověď nová věda - bioastronomie. Předmluvu ke knize napsal Jiří Grygar.

Jméno

Heslo

Zapomněli jste Vaše jméno a heslo?

Tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s jejich použitím.