Vaříme s toskánským sluncem
Mayesová Frances
Vaříme s toskánským sluncem
Recepty z naší italské kuchyně
Z angličtiny přeložila Zuzana Mayerová
V eshopu jsme titul vyprodali, ale zkuste vaše oblíbené knihkupectví
Autorka bestselleru Pod toskánským sluncem a dalších knih inspirovaných jejími pobyty v milovaném Toskánsku se po dvaceti letech od chvíle, kdy se ujala opuštěné usedlosti nedaleko Cortony, rozhodla pozvat čtenáře na návštěvu svého italského domova a jeho kuchyně a zahrady. V bohatě ilustrovaném výpravném svazku spolu se svým manželem Edem nabízí základní poučení o místní kuchyni a přes sto padesát receptů svých nejoblíbenějších toskánských jídel, ale představuje také přátele, jež mezi místními získala a kteří jí poskytli inspiraci a podělili se s ní o svá kulinářská tajemství.
Provázejí-li kuchařské recepty jako nezbytná součást tituly Frances Mayesové od samého začátku, v její nejnovější knize hrají doslova ústřední roli - a zásluhou autorčina okouzlujícího stylu i jedinečných barevných fotografií získají bezpochyby toskánské kuchyni a kraji, který ji inspiroval, mnoho dalších nadšených příznivců.
"Vlastním přes tisíc kuchařek, ale žádná mě neokouzlila tak jako Vaříme s toskánským sluncem Frances a Edwarda Mayesových. (…) Máte-li rádi fotografie, jídlo, Itálii a ty nejjednodušší a nejúžasnější životní radosti, opravdu si nenechte tuto knihu ujít."
-- Nancy Silvertonová, spolumajitelka restaurací Pizzeria Mozza a Osteria Mozza v Los Angeles, Newport Beach a Singapuru
Datum vydání: 10.10.2013
Počet stran: 224
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7432-329-4
Mayesová Frances
Frances Mayesová (1940) je autorkou čtyř úspěšných knih vycházejících z jejích pobytů v Toskánsku, kde pravidelně tráví část roku, a několika svazků prózy a poezie. Je pravidelnou přispěvatelkou časopisů Food & Wine, House Beautiful a dalších periodik, na San Francisco State University přednáší obor tvůrčího psaní.
Ukázka z knihy, 9 019 kB
Recenze - Knižní novinky - Soňa Fraňková, 125 kB
Nenalezli jste potřebné informace? Zeptejte se nás!